måndag, april 18, 2011

Band of Brothers

De senaste veckorna har jag blivit ganska besatt av Band of Brothers efter att ha sett hela serien för typ fjärde eller femte gången (köpte ju DVD-boxen för ett tag sen). Ärligt talat, det måste vara världens bästa miniserie och jag älskar den mer och mer för varje gång. Så nu när jag på en Tumblr-sida har hittat ett antal frågor rörande serien så kan jag inte låta bli att göra den listan. Förmodligen inte så intressant för de flesta av er men ett roligt nöje för mig haha! Egentligen är det en månadslista där man ska svara på en fråga om dagen men så mycket ska jag inte tråka ut er så därför förkortar jag listan lite och svarar på alla frågor här:

1. Favourite Minor Character

Tipper. Synd att han inte var med mer än tre avsnitt. 
 

2. Least Favourite Character

Captain Sobel. Jobbig kille.3. Favourite Female/Civilian Character

Den gamla mannen som kommer cyklande under övningarna i England.
"You've done it now, Yanks. You've captured me"


4. Favorite Episode

Bastogne eller The Breaking Point. Jag fattar fortfarande inte hur de kunde överleva ute i skogen mitt i vintern och utan riktiga vinterkläder. Att sedan bli totalt sönderbombade dessutom. Det måste ha varit helvetet på jorden. Ja och så får vi ju träffa Doc Roe lite mer i dessa avsnitt och det är inte fy skam =)


5. Least Favourite Part

Kommer inte på någon egentligen men sexscenen med en ung Tom Hardy var väl ganska onödig. Fast kanske ville de presentera Janovec lite mer innan han dog haha!


6. Scene That Makes You Happy

När Winters säger hej då/ger nya jobb till Shifty, Malarkey och Lipton i slutet. Man kan riktigt känna glädjen över att kriget är slut för deras del. Ja och så tycker jag om slutscenen förstås. Plus alla scener med George Luz haha =)


7. Scene That Makes You Angry

Vilken scen som helst med Norman Dike eller Captain Sobel. Ugh. Ja förutom i slutet när Winters ÄGER Sobel, den är bara rolig =D


8. Scene That Makes You Sad

När de kommer till koncentrationslägret i Why We Fight. Oh my god....tårarna rinner varje gång. När Liebgott översätter och de får reda på varför fångarna är där ("Juden... Jews"). När Perconte och en av fångarna gör honnör. När Liebgott måste berätta för fångarna att de ska tillbaka in i lägret 'för deras eget bästa'. Aj. Ont i magen.


9. Favourite Battle Scene

Speirs saves the day och är badass! Eller 'The badassest badass to ever badass' som nån skrev på en fanpage haha! Det kunde man väl inte tro om Rufus Humphrey =D
10. Favourite Quote

Det finns egentligen alldeles för många men:

"What is the GODDAMN holdup Mr Sobel!?" - George Luz

eller

"Captain Sobel, we salute the rank not the man" - Dick Winters (ÄGD!)

 eller kanske

"Hey Frank, this guy's reading an article over here that says that the Germans - are BAD" - George Luz


11. Most Shocking Moment

När Joe Toye och Bill Guarnere båda får sina högerben bortsprängda samtidigt i Bastogne =( "They got old Guarnere this time..."
 


12. Favourite Friendship

Winters och Nixon. Såklart. De är ju bara för söta ihop =D


13. Favourite Scene

Här finns det också alldeles för många men denna:
eller denna:
 
14. Random Hottie

 Bara en?! Ok. David Webster (Eion Bailey)
 


 
15. Favourite Character(s)

Dick Winters (Damian Lewis) - för han är ju bara helt perfekt. På alla sätt ;)  George Luz (Rick Gomez) - roligare snubbe får man leta efter och så Carwood Lipton (Donnie Wahlberg) - för att han är så himla godhjärtad och snäll mot alla. Ja och så är han ju NKOTB-Donnie haha!


16. Favourite Real Paratrooper

Richard 'Dick' Winters - för att han verkade vara en fantastisk man och ledare för Easy Company. RIP Major Winters 1918 - 2011.


17. An Actor You Would Recast
 
Möjligtvis Colin Hanks (som Henry Jones) för jag har lite svårt för honom. Eller Jimmy Fallon bara för att jag inte kan titta på honom utan att se komikern och hans gästspel var lite random. 
18. Most Memorable Death

Julian - det är hemskt när Babe måste lämna honom där utan att kunna göra något.
 
Sen var det ju ganska onödigt att Hoobler sköt sig själv i  benet och förblödde. Doh!

19. Funniest Moments

Såklart när Luz imiterar Major Horton och lurar Captain Sobel. Hahaha! Luz är för övrigt rolig hela serien igenom. Den här videon visar lite klipp. Winters och Nix scen vid 3:13 är speciellt kul eftersom Winters blir träffad i benet av en rikoschett sekunderna efter =)Inga kommentarer: